DTW Tours: uw onafhankelijke reisadviseur. Kies uw reis en boek direct bij de reisorganisatie van uw keuze.
Logo DTW Tours
Wandelvakanties van SNP Natuurreizen
HomeActieve vakantieWandelvakantiePortugal ⮞ Algarve
menu wandelvakantie PT
 
 
 
Zoek op reisduur:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zoek op regio:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

menu vlucht en auto PT
Vlucht en autohuur
 
 
 
 

menu landinformatie sub PT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SNP Wandelvakanties Zuid Portugal
Meer informatie over de Algarve

Wandelvakantie Algarve

Prachtige wandelreizen in de Algarve

Op zoek naar een wandelvakantie in de Algarve? Wij hebben vast een leuke wandelreis voor u in de Algarve in ons aanbod staan!

De Algarve is meer dan alleen maar strand en ook zeker geschikt voor een mooie wandelvakantie. Ten oosten en westen van Faro ligt het uitgestrekte, wadachtige, beschermde natuurgebied Da Ria Formosa, bestaande uit uitgestrekte lagunen met zoutpannen en voor de toeristenplaatsen liggen langgerekte (schier)eilanden met stranden. Achter dit kustgedeelte zijn veel pijnboombossen en het verdere achterland is vlak tot (licht)glooiend, met tuinbouwgronden met amandel-, sinaasappel- en vijgenbomen. Ten westen van Faro domineren aanvankelijk de glooiende, groene golfbanen met pijnbomen op geel/rode zandsteengrond. Ter hoogte van Praia da Falésia krijgt de kustlijn een totaal ander karakter, met zeer fraaie, steile en deels loodrecht uit zee oprijzende, geel/roodgekleurde rotsen. Dit beeld zet zich in westelijke richting voort, met tussen de grillige rotsformaties fraaie zandstranden. Het achterland is voornamelijk glooiend en landelijk, met akkerbouw, boom- en wijngaarden en verspreide bebouwing.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een Algarve wandelvakantie van verschillende reisorganisaties!

Geselecteerde wandelvakanties in de Algarve:

Actieve vakantie - Wandelvakantie - Portugal - Algarve
Groepswandelvakantie Algarve

8-daagse Groepsreis: Wandelvakantie Algarve

Aljezur - Carrapateira - Vila do Bispo

Groepswandelvakantie: Heerlijke wandelvakantie langs de ongerepte Atlantische westkust van de Algarve. Wandelend over stranden, struinend door duinen en over steile kliffen naar de Cabo de São Vicente, de zuidwestelijkste kaap van Europa. Verblijf in een sfeervol pension en twee prima hotels, vlakbij de kust.
Wandelreizen Algarve van SNP
Groepsreis
Actieve vakantie - Wandelvakantie - Portugal - Alentejo - Algarve
Wandelvakantie Zuid Portugal

8-daagse Wandelvakantie Portugal: Alentejo & Algarve, Rota Vicentina

Deze wandelreis Portugal betekent een week wandelen langs de Atlantische Oceaan, over stranden, duinen en steile kliffen, door een stil natuurgebied, waar de geur van de zee wordt vermengd met die van mediterrane bloesem. Hier heerst nog de typisch Portugese ontspannen levensstijl met een traditie van overvloedige maaltijden en goede wijnen. Einddoel is de Cabo de São Vincente, de zuidwestelijkste kaap van Europa.
Wandelreizen Alentejo van SNP
Individuele wandelreis
Ook met eigen vervoer
Maatreis mogelijk!
footer portugal