DTW Tours: uw onafhankelijke reisadviseur. Kies uw reis en boek direct bij de reisorganisatie van uw keuze.
Logo DTW Tours

 

Vakanties naar Griekenland van TUI
HomeLandinformatieGriekenland ⮞ Peloponnesos
menu landinformatie GR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

menu vlucht en auto GR
Vlucht en autohuur
 
 
 
 

Griekenland informatie - Peloponnesos

Op zoek naar informatie over de Peloponnesos? Hier vindt u informatie over dit schiereiland met extra aandacht voor interessante plaatsen. Lees snel verder en bereidt uw vakantie naar de Peloponnesos goed voor.

Algemene informatie Peloponnessos

Plaatsinformatie Peloponnesos
Argos Monemvasia
Chrani Mystras
Dimitsana Nafplion
Epidavros Olympia
Gythion Patras
Kalamata Pilos
Koroni Stoupa
Loutraki Tolo
Mani Tripoli
Mani - Fly drive Peloponnesos
Mani ⮞ Peloponnesos ⮞ Griekenland
Kanaal van Korinthe - Fly drive Peloponnesos
Kanaal van Korinthe ⮞ Peloponnesos ⮞ Griekenland
Chrani strand - Fly drive Peloponnesos
Chrani strand ⮞ Peloponnesos ⮞ Griekenland
Op de Peloponnesos kunt u prachtige historische monumenten bezoeken. Er zijn onder andere ruïnes, amfitheaters, tempels, Middeleeuwse kastelen, oude vestingstadjes, bijzondere kloosters, en Venetiaanse forten te bewonderen. Behalve veel cultuur heeft de Peloponnesos nog meer te bieden, zoals een gevarieerd heuvelachtig landschap. Het schiereiland is dan ook geliefd bij natuur- en wandelliefhebbers. Op de Peloponnesos kunnen prachtige wandeltochten gemaakt worden. Daarnaast kan men er onder andere zwemmen, zeilen en surfen. Om al het moois van de Peloponnesos te zien, kunt u het beste een fly & drive Peloponnesos boeken. Tijdens uw rondreis Peloponnesos kunt u ook gemakkelijk Athene bezoeken. Begin of eindig uw rondreis in deze prachtige stad en maak uw Peloponnesos fly drive compleet!

Karakteristiek

De Peloponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland. De naam is ontstaan door de naam van de Griekse held Pelops samen te voegen met nesos, wat eiland betekent. Het gebied is rijk aan historie, er zijn dan ook veel bezienswaardigheden waar de geschiedenis goed terug te zien is. Het landschap is bergachtig met veel ravijnen, rotsen en rivierdalen, waardoor het geliefd is bij natuur- en wandelliefhebbers. In het voorjaar groeien tegen de bergen en open velden prachtig gekleurde bloemen. De vnl. uit keien bestaande stranden zijn over het algemeen vrij klein en smal en vaak liggen deze strandjes in kleine baaien en inhammen.

Ligging en grootte

Het schierland is gelegen ten zuidwesten van Athene. Het is ca. 240 km lang en ca. 150 km breed. De Peloponnesos bestaat uit 7 departementen; Korinthe, Argolida, Arkadia, Lakonia, Messinia, Ilia en Achaia. De oppervlakte bedraagt ca. 21.380 km².

Landschap

Zeer bergachtig en groen met veel ravijnen, rotsen en rivierdalen. De hoogste bergtoppen liggen in het noordwesten. Het gebied rond Tolo en Nafplion is vlakker en vruchtbaar met veel wijn-, citrusboom- en olijfgaarden. De kustlijn is veelal grillig met grote en kleine baaien tussen de bergen, met in het zuid/zuidwestelijke deel ook zandstranden. In Korinthe scheidt het kanaal van Korinthe de Peloponnesos van het vasteland. Dit kanaal is een smalle vaargeul tussen loodrechte rotswanden.

Klimaat

De Peloponnesos heeft een mild klimaat met warme, droge zomers en met zachte, vochtige winters. In het bergachtige gebied krijgt het klimaat op de hogere punten meer continentale kenmerken door natte en koude winters met besneeuwde bergtoppen.

Cultuur

Voornamelijk staat de Peloponnesos bekend om zijn rijke historie, de vele olijfboomgaarden en de olijfproduktie. De tradities zijn erg belangrijk; ca. 96% van de Griekse bevolking is lid van de Grieks-Orthodoxe kerk. Familie, kunst, dans en eten zijn ook erg belangrijk. Typische gerechten zijn mousaka, souvlaki en tzatziki.

Stranden

Er zijn zand-, kiezel- en keienstranden. De keienstranden komen het meest voor. Fraaie kiezelstranden worden afgewisseld met bijvoorbeeld een langzaam in zee aflopend zandstrand bij Stoupa, ideaal voor gezinnen. Het zandstrand van Koroni heeft ook watersportmogelijkheden. Over het algemeen zijn de stranden op de Peloponnesos vrij smal en klein en bieden weinig faciliteiten. Eventuele strandfaciliteiten zijn aanwezig in het toeristisch seizoen (april-oktober).

Andere plaatsen met een strand: Kalamata; Mikri Mantina-strand en Anastasi-strand. Asopos; Archalegos-strand en Plytra-strand. Gythion; Selinitsa-strand, Mavrovouni-strand, Skoutari-strand, Tigania-strand en Vathia-strand. Messinia; Neaploi-strand en Bouka-strand. Kynourias; Kallisto-strand. Amliada; Kourourta-strand. Kastro Kyllinis; Loutra Kyllinis-starnd. Pyrgos; Skafida-strand. Tolo. Zacharo; Zacharo-strand. Nafplion; Karathona-strand. Kranidi; Kosta-strand en Porto Cheli-strand.

Onze Peloponnesos vakanties

Fly drive rondreizen Peloponnesos.
 

Plaatsinformatie Peloponnesos

Argos

De rijke agrarische stad Argos ligt vlakbij Nafplion, in een gebied met wijndruiven, olijvengaarden en abrikozengaarden. Tegenwoordig is het de commerciële en agriculturele hoofdstad van Argolis. In Argos zijn een aantal neoklassieke gebouwen, de marktplein en de legerbarakken uit de tijd van Kapoditrias bewaard. Interessante lokale vondsten zijn te zien in het archeologisch museum. Breng ook een bezoek aan het kasteel uit de 6e eeuw en ruïnes van oude Griekse en byzantijnse tempels. Argos is een van de oudste steden van Europa. De nieuwe stad van Argos is gebouwd bovenop de oude stad.
 
Chrani strand - Fly drive Peloponnesos
Chrani strand ⮞ Peloponnesos

Chrani

Een klein en rustig dorpje aan zee met een zand/kiezelstrand. Chrani heeft leuke gezellige straatjes met veel bloemen en door de lokale bevolking zult u zich hier welkom voelen. Het dorpje heeft geen echt centrum. Vanuit Chrani kunt u verschillende tochten met de auto maken naar bv. Olympia, Mystras, Koroni, Kalamata, Pilos en de watervallen. Dit gebied is ook zeer geschikt voor wandeltochten, maak wandelend kennis met het groene binnenland en geniet van de prachtige uitzichten.
 
Dimitsana - Fly drive Peloponnesos
Dimitsana ⮞ Peloponnesos

Dimitsana

Dimitsana is een kleine stad schilderachtig gelegen in de vallei van de rivier Lousios. De bloeiperiode van Dimitsana begon in de 16e eeuw. Het moderne Dimitsana valt op door zijn schilderachtige steegjes met soms wel 5 verdiepingen hoge herenhuizen. Bezienswaardig zijn het Museum voor Volkskunde en de gemeentelijke bibliotheek (met enkele zeldzame en unieke werken).
Epidavros theater - Fly drive Peloponnesos
Epidavros ⮞ Peloponnesos

Epidavros

Dicht bij de plaats Epidavros bevindt zich het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid. Het theater, met een geweldige akoestiek, dateert uit de 4e eeuw voor Christus en wordt in de zomermaanden nog steeds gebruikt voor voorstellingen.
Gythion - Fly drive Peloponnesos
Gythion ⮞ Peloponnesos

Gythion

Gythion is een havenstadje met ca. 5000 inwoners, de grootste stad van de "Mani". Het geldt als een van de aantrekkelijkste kustplaatsen van de zuidelijke Peloponnesos. Het dorp is de toegangspoort naar het schiereiland Mani, de middelste vinger van de Peloponnesos. In de oudheid werd Gythion door de Spartanen benut als haven en belangrijkste basis voor hun vloot. De Romeinen brachten welvaart in de stad. Het belangrijkste wat rest uit de oudheid is een Romeins theater waar in de zomer nog muziek- en theatervoorstellingen gegeven worden.

In de baai ligt het eilandje Marathonísi, waarvan algemeen wordt aangenomen dat dit het door Homerus genoemde eiland Kranaï is, waar Paris en de schone Helena hun eerste liefdesnacht doorbrachten na hun vlucht uit Sparta.
Kalamata strand - Fly drive Peloponnesos
Kalamata strand ⮞ Peloponnesos

Kalamata

ghaven van de Peloponnesos. Tevens is het de hoofdstad van de in het zuiden gelegen provincie Messinia. Na Patras is dit de grootste stad van de Peloponnesos. Kalamata is een oude stad met kastelen, een kathedraal en veel kerken. Doordat Kalamata een langgerekt zand-/kiezelstrand heeft, is het een geliefde vakantie bestemming. In het centrum kunt u winkelen en genieten van een divers uitgaansaanbod.
Koroni - Fly drive Peloponnesos
Koroni ⮞ Peloponnesos

Koroni

Een sfeervol, mooi en rustig Grieks visserdorpje, gelegen aan de westelijke kant van de Peloponnesos. Wandel door de kleine trapstraatjes en proef de Griekse sfeer. Boven in het dorp liggen de restanten van het Venetiaanse fort, in vroeger tijden was dit een imposante burcht. Vanaf deze locatie in het dorp heeft u een fantastisch uitzicht. Koroni heeft een gemoedelijk centrum, een prachtig lang zandstrand en een boulevard.
Loutraki - Fly drive Peloponnesos
Loutraki ⮞ Peloponnesos

Loutraki

Op zo'n 80 km van Athene ligt het historische plaatsje Loutraki, aan de noordkant van het Kanaal van Korinthe. Het plaatsje is populair bij de Griekse bevolking, het heeft een prachtig strand van 4 km en de streek staat bekend om het heilzame bronwater. Loutraki is ideaal gelegen voor het maken van leuke uistapjes naar o.a. het Kanaal van Korinthe, Epidavros, Mycene, Olympia en Delphi.
Mani - Fly drive Peloponnesos
Mani ⮞ Peloponnesos

Mani

De Mani is het gebied dat de middelste arm in het zuiden van de Peloponnesos beslaat, met uitlopers van Gytkion tot Kaap Tainaro (het meest zuidelijke punt van het Griekse vasteland). De Mani is vernoemd naar het kasteel van Maina en staat bekend om zijn "torenhuizen".
Monemvasia - Fly drive Peloponnesos
Monemvasia ⮞ Peloponnesos

Monemvasia

Dit historische vestingstadje is buitengewoon schilderachtig gelegen op een rotsachtig (schier)eiland in het zuidoosten van Laconië (350 m boven de zeespiegel). Monemvasia wordt ook wel "Gibraltar van Griekenland" genoemd. De stad werd door een aardbeving (375 n.Chr.) gescheiden van het vasteland en bleef tot de aanleg van de brug in de 6e eeuw een eiland. Vanaf het vasteland in het niet te zien dat zich op de kale rots een complete stad bevindt. De stad bestaat uit 2 gedeeltes: een benedenstad, met een wirwar van smalle straatjes en prachtige traditionele Venetiaanse huizen, en een bovenstad, nu een ruiïne. Vroeger woonden de rijke families in de bovenstad en keken letterlijk neer op de armen in de benedenstad. U kunt in Monemvasia de Agia Sofia kerk uit de 13e eeuw bezichtigen.
Mystras - Fly drive Peloponnesos
Mystras ⮞ Peloponnesos

Mystras

Mystras, het "wonder van Morea", is een Byzantijns spookstadje en ligt op een groene heuvel op enkele kilomers van Sparta vandaan. Het plaatsje doet mysterieus aan en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze voormalige hoofdstad van de Morea is het belangrijkste en meest representatieve voorbeeld van een Byzantijnse stad van de 14e en 15e eeuw die er is. In Mystras vindt u adembenemende middeleeuwse ruiïnes die in een mooi landschap staan. Boven de stad ligt het fort Villehardouin die in de 13e eeuw gebouwd werd door een gelijknamige Franse kruisridder.
Nafplion - Fly drive Peloponnesos
Nafplion ⮞ Peloponnesos

Nafplion

Een gezellig havenstadje waar u het Palamidi kasteel kunt bezoeken. In de oude stad kunt u heerlijk slenteren door de smalle, gezellige straatjes. Vlakbij de haven ligt Bourzi, een vestingeiland met een Venetiaans fort. Tiryns is een indrukwekkende ruïne van een historisch kasteel. Het gebouw werd vermoedelijk in de 14e eeuw voor Christus gebouwd en ligt in de buurt van Nafplion.
Olympia - Fly drive Peloponnesos
Olympia ⮞ Peloponnesos

Olympia

In het westen van de Peloponnesos bevindt zich het wereldberoemde Olympia waar u onder andere de imposante resten van de oudste tempel Hera (ca. 600 v.Chr.), gewijd aan Hera (de vrouw van Zeus), en de tempel van Zeus kunt bezoeken. In Olympia vonden de eerste Olympische spelen plaats. Als men in de Peloponnesos is en van historie houdt, moet men beslist een bezoekje brengen aan Olympia.In de regio kunt u meer ruïnes bekijken, ook zijn er byzanthijnse kerken en oude kastelen te bewonderen.

Patras

De stad Patras in het noorden van de Peloponnesos is een belangrijke havenstad, met een regelmatige bootverbinding met o.a. de Ionische Eilanden (Corfu, Kefalonia en Ithaki) en met Italië (Venetië, Triëst en Brindisi). De stad is levendig en u kunt hier mooie bouwwerken bekijken, zoals de Grafkerk van de Apostel Andreas. In Patras bevinden zich ook oude Myceense graven.
Pilos kasteel - Fly drive Peloponnesos
Pilos kasteel ⮞ Peloponnesos

Pilos

Een aan de zee liggend stadje dat toneel is geweest van zeer belangrijke historische gebeurtenissen, o.a. zeeslag Navarino, zeeslag Sfaktiria. Ten noorden van Pilos kunt u het paleis van Nestor bezoeken. Dit paleis stamt uit de Myceense tijd.
Stoupa strand - Fly drive Peloponnesos
Stoupa strand ⮞ Peloponnesos

Stoupa

Stoupa is een gemoedlijk en authentiek plaatjse en is gelegen langs de grillige kustlijn. Er is een smal zandstrand en een boulevard met taverna's en barretjes. In de omgeving van Stoupa kunt u goed wandelen. Het is een typisch Grieks gebied met hoge bergen en ruige natuur. Ook kunt u hier relaxen op de stranden welke in baaien zijn gelegen.
Tolo strand - Fly drive Peloponnesos
Tolo strand ⮞ Peloponnesos

Tolo

Een geliefde badplaats is Tolo, gelegen vlakbij het gezellige Nafplion. Het plaatsje is zeer geliefd bij de Grieken zelf en heeft een mooi lang zandstrand. Tolo is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Er is ook een mini waterparadijs in zee met glijbanen, springkussens en klimmuren waar kinderen het zeker leuk zullen vinden. De badplaats heeft veel restaurants en bars. De prijs en de kwaliteit varieert; zo kunt u bijvoorbeeld voor ontzettend weinig heel lekker eten en bij de buurman voor heel veel geld slecht eten. Dus wees op uw hoede en kijk waar heel veel mensen gaan zitten en kies dit restaurant of bar. Doordat Tolo geen boulevard heeft, is het 's avonds chaotisch. De voetgangers kunnen niet wandelen en de auto's kunnen niet doorrijden. Dit wordt wel geprobeerd, wat soms gevaarlijke situaties oplevert.

Tolo is een geschikte locatie als u cultuur en strand wilt combineren. Vanaf hier kunt u per auto gemakkelijk de plaatsen Nafplion, Mycene, Epidavros en Argos bereiken. Ook zijn er excursies per boot mogelijk naar de eilanden Hydra en Spetses.

Tripoli

De hoofdstad van Arcadië is Tripoli, gelegen op 660 m hoogte. De stad telt zo'n 22.000 inwoners en ligt centraal op de Peloponnesos, ten westen van Nafplion. Tripoli is een agrarisch handelscentrum (graan, aardappelen, tabak) en voornaamste verkeersknooppunt van de Peloponessos . De lokale industrie produceert o.m. tapijten, aardewerk en wijn. U kunt hier de byzantijnse kerk van Agios Vassilis en een aantal neoklassieke huizen bezoeken.*
footer griekenland