DTW Tours: uw onafhankelijke reisadviseur. Kies uw reis en boek direct bij de reisorganisatie van uw keuze.
Logo DTW Tours
SNP Natuurreizen
HomeLandinformatieSpanje ⮞ Andalusië
menu landinformatie ES
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

menu vlucht en auto ES
Vlucht en autohuur
 
 
 
 

Spanje informatie - Andalusië

Op zoek naar informatie over de regio Andalusië, gelegen in Zuid Spanje? Hier vindt u informatie over deze regio met extra aandacht voor interessante plaatsen. Lees snel verder en bereidt uw vakantie naar Spanje goed voor.

Algemene informatie Andalusië

Landschap in Andalusië - Fly drive
Landschap ⮞ Andalusië ⮞ Zuid Spanje
Iznajar - Wit dorpje in Andalusië - Fly drive
Iznajar ⮞ Andalusië ⮞ Zuid Spanje
Ronda in Andalusië - Fly drive
Ronda ⮞ Andalusië ⮞ Zuid Spanje
Strand in Marbella - Vakantie Spanje
Strand ⮞ Marbella ⮞ Andalusië ⮞ Zuid Spanje
In Andalusië vindt u cultuur, geschiedenis, feesten, natuur en heel goed eten. Hier kunt u indrukwekkende monumenten of een zeer gevarieerde natuur bezoeken, unieke feesten meemaken en heerlijke producten proeven. Ontdek Andalusië met een prachtige fly drive, fietsvakantie, golfvakantie of wandelvakantie!

Karakteristiek

De regio Andalusië ligt in het zuiden van Spanje en bestaat uit 8 provincies: Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga en Sevilla. De belangrijkste steden in Andalusië zijn Sevilla (4e grootste stad van Spanje), Córdoba, Granada, Ronda en Jaén. De streek kenmerkt zich door enkele bergketens, waaronder de Sierra Nevada met de hoogste bergtop van het Iberisch Schiereiland, de Mulhacén (3482 m). Deze bergketen is o.a. populair bij sportieve toeristen, waaronder wandelaars, alpinisten en gedurende de winter zijn er wintersportmogelijkheden. Het Andalusische binnenland staat o.a. bekend als de bakermat van de flamencodans en -muziek, alsmede het omstreden stierenvechten, dat ondanks protesten populair blijft. Beroemde stierenarena's zijn in Sevilla (Maestranza), Ronda en Córdoba.

Ligging en grootte

In het zuiden van Spanje, in het westen grenzend aan Portugal, in het noorden aan Extremadura en Castilië-La Mancha, in het oosten aan Murcia en in het zuiden aan de Costa del Sol. De streek is ca. 450 km lang en gem. 170 km breed. Grootte: ca. 87.268 km².

Landschap

U vindt hier een gevarieerde natuur die loopt van de stranden van de Costa del Sol, Costa de la Luz en Almería tot de uitgestrekte olijfboomgaarden van Jaén. Je kunt ook het Nationale Park Doñana bezoeken, dat ook is uitgeroepen tot werelderfgoed, en skiën in de Sierra Nevada.

Andalusië kent een aantal bergketens, waaronder de Sierra Morena, Cordillera Subbética, Cordillera Penibética en de Sierra Nevada met de de hoogste bergpiek Mulhacén op 3482 m. Ertussen liggen 2 dalen, nl. de Bética vlakte en de vallei van Antequera/Granada. De belangrijkste rivier is de Guadalquivir.

Cultuur

U kunt de Andalusische cultuur leren kennen door bijvoorbeeld de plaatsen te ontdekken die door de UNESCO zijn uitgeroepen tot werelderfgoed. In Granada heb je de Alhambra, de Generalife en Albaicín; in Córdoba het historische centrum met de moskee; in Sevilla de kathedraal, het Alcazar en de Archivo de Indias bibliotheek en in Jaén de monumentale plaatsen Úbeda en Baeza. Daarnaast kun je deelnemen aan festiviteiten zoals de paasweek, het carnaval van Cádiz, de pelgrimstocht el Rocío in Huelva of de jaarmarkt in april van Sevilla.

En daarnaast heeft Andalusië duizend verschillende smaken om uit te kiezen. Van de sherrywijnen van Jerez (Cadiz) en Montilla - Moriles (Cordoba), tot de gebakken vis, of de "pescaíto" frito van Cadiz en Malaga, de ham van Huelva en Cordoba, de olijfolie of typische gerechten zoals de koude tomatensoep "gazpacho" en "salmorejo".

Stranden

In Andalusië vormen de Costa de Almería, Costa Tropical en de Costa del Sol de meest geliefde strandbestemmingen. Marbella trekt ook een spectaculaire hoeveelheid toeristen aan. De toeristen worden aangetrokken door de stranden, de uitgaansgelegenheden, de winkels en de aanwezigheid van beroemdheden uit de hele wereld. Overige zeer bekende badplaatsen zijn: Nerja, Torremolinos en Fuengirola.

Onze Andalusië vakanties

Vakantie fly and drive Zuid Spanje, wandelen in Zuid Spanje, fietsen in Zuid Spanje en golfen in Zuid Spanje.
footer spanje