DTW Tours: uw onafhankelijke reisadviseur. Kies uw reis en boek direct bij de reisorganisatie van uw keuze.
Logo DTW Tours
SNP Natuurreizen
HomeLandinformatieSpanje ⮞ Asturië
menu landinformatie ES
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

menu vlucht en auto ES
Vlucht en autohuur
 
 
 
 

Spanje informatie - Asturië

Op zoek naar informatie over de regio Asturië, gelegen in Noord Spanje? Hier vindt u informatie over deze regio met extra aandacht voor interessante plaatsen. Lees snel verder en bereidt uw vakantie naar Spanje goed voor.

Algemene informatie Asturië

Oviedo - Asturië - Fietsvakantie Noord Spanje
Oviedo ⮞ Asturië ⮞ Noord Spanje
Landschap Asturië - Vakantie Noord Spanje
Landschap ⮞ Asturië ⮞ Noord Spanje
Strand in Gijon - Asturië - Vakantie Noord Spanje
Strand ⮞ Gijon ⮞ Asturië ⮞ Noord Spanje
Als er ergens een perfecte combinatie bestaat van cultuur, natuur en gastronomie, dan is dat wel in Asturië. Het eerste wat opvalt wanneer je naar deze streek van "Het Groene Spanje" reist, zijn de landschappen, waaronder het spectaculaire Nationale Park van de Picos de Europa en één van de mystiekste plaatsten van de regio: de meren van Covadonga. Naast de bergen kun je ook genieten van de prachtige stranden van toeristische plaatsen zoals Llanes, Ribadesella, Gijon of Cudillero. Dit zijn ideale plekken met vele uitkijkpunten waar je ook sport kunt beoefenen, zoals surfen. Tijdens uw fly & drive of wandelvakantie kunt u de mooiste plekken van Asturië leren kennen.

Karakteristiek

Asturië, met als hoofdstad Oviedo, is 1 van de 17 autonome regio's van Spanje, gelegen in Noord Spanje, aan de Golf van Biskaje. De streek wordt vaak in één adem genoemd met de naastgelegen streek Cantabrië. Andere namen waar de streek bekend om staat zijn bv. het natuurparadijs (Paraiso Natural) en de groene kust (Costa Verde). Deze namen zijn te danken aan de fraaie natuur met een vnl. grillige kust en landinwaarts gelegen bergen. Er zijn diverse wandelroutes en er kunnen diverse (water)sporten beoefend worden, zoals kanoën over de rivier Sella of bungeejumping. Tevens is er een aantal surfspots.

Ligging en grootte

In het noorden van Spanje, grenzend aan de Golf van Biskaje. Ten oosten ligt Cantabrië, ten zuiden Kastilië en Leon en ten westen Galicië. Grootte: ca. 10.604 km².

Landschap

Het eerste wat opvalt wanneer je naar deze streek van "Het Groene Spanje" reist, zijn de prachtige landschappen, waaronder het spectaculaire Nationale Park van de Picos de Europa en één van de mystiekste plaatsten van de regio: de meren van Covadonga.

Cultuur

Als je het in Asturië over gastronomie hebt, dan praat je over een echte eetcultuur. De kazen van Cabrales, de typische stoofschotel, "la fabada", van Asturië, de cider (gemaakt van appels). Deze streek heeft zoveel typische schotels en producten dat je na de vakantie een goede smaak in je mond overhoudt.
Wat de cultuur betreft, mag je de monumenten van Oviedo en het Rijk van Asturië niet missen (zeker weten dat je bijvoorbeeld weg zult zijn van de kerk van Santa María del Naranco, de kerk van San Miguel de Lillo of de kerk van San Juan de Padros), door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en de archeologische vindplaatsen, grotten en musea voor grotschilderingen van de zone, met indrukwekkende schilderingen en gravures, waarvan sommige dateren uit 25.000 voor Christus.

Stranden

Er zijn prachtige stranden van toeristische plaatsen zoals Llanes, Ribadesella, Gijon of Cudillero.

Onze Asturë vakanties

Vakantie fly and drive Noord Spanje, wandelen in Noord Spanje en fietsen in Noord Spanje.
footer spanje