DTW Tours: uw onafhankelijke reisadviseur. Kies uw reis en boek direct bij de reisorganisatie van uw keuze.
Logo DTW Tours
Wandelvakanties van SNP Natuurreizen
HomeActieve vakantieWandelvakantiePortugal ⮞ Alentejo
menu wandelvakantie PT
 
 
 
 
 
Zoek op regio:
 
 
 
Zuid-Portugal (Algarve & Alentejo)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

menu vlucht en auto PT
Vlucht en autohuur
 
 
 
 

menu landinformatie sub PT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SNP Wandelvakanties Zuid Portugal
Meer informatie over de Alentejo

Wandelvakantie Zuid-Portugal

Prachtige wandelreizen in de Alentejo

Op zoek naar een wandelvakantie in de Alentejo? Wij hebben vast een leuke wandelreis voor u in de Alentejo in ons aanbod staan!

De Portugese kuststreek Alentejo heeft u veel meer te bieden dan uitsluitend zon en zee. Lieflijke strandjes omzoomd door duinen wisselen af met grillige rotsformaties en baaien met zicht op de op steile kliffen stukslaande golven. De zilte zeelucht vermengt zich hier met de geur van eucalyptus en tijm; de variatie in de typische mediterrane flora en fauna is groot. Vermijdt de drukke toeristische zuidkust en kies voor de relatief ongerepte westkust. Hier heerst nog de typisch Portugese ontspannen levensstijl met een traditie van overvloedige maaltijden en goede wijnen. Bezoek het natuurpark ’Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina’ en de kaap van de heilige Vincentius, de uiterste zuidwestelijke punt van Europa.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een Alentejo wandelvakantie van verschillende reisorganisaties!

Geselecteerde wandelvakanties in Zuid-Portugal:

Actieve vakantie - Wandelvakantie - Portugal - Zuid-Portugal
Groepswandelvakantie Algarve

8-daagse Groepsreis: Wandelvakantie Algarve

Groepswandelvakantie: We trekken zuidwaarts over de Rota Vicentina, een langeafstandspad dat langs woeste rotspartijen, doodstille duinpannen en imposante zandstranden krult. Zo wandelen we door de beschermde natuur van Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina naar de kaap van de heilige Vincentius; het meest zuidwestelijke puntje van Europa en al eeuwen een bruikbaar oriŽntatiepunt onder zeevaarders.
Wandelreizen Algarve van SNP
Groepsreis
Actieve vakantie - Wandelvakantie - Portugal - Zuid-Portugal
Wandelvakantie Zuid Portugal

8-daagse Wandelvakantie Portugal: Alentejo & Algarve, Rota Vicentina

Deze wandelreis Portugal betekent een week wandelen langs de Atlantische Oceaan, over stranden, duinen en steile kliffen, door een stil natuurgebied, waar de geur van de zee wordt vermengd met die van mediterrane bloesem. Hier heerst nog de typisch Portugese ontspannen levensstijl met een traditie van overvloedige maaltijden en goede wijnen. Einddoel is de Cabo de S„o Vincente, de zuidwestelijkste kaap van Europa.
Wandelreizen Alentejo van SNP
Individuele wandelreis
Ook met eigen vervoer
Maatreis mogelijk!
 
Meer informatie over de Algarve

Wandelreizen in de zonnige Algarve

Op zoek naar een wandelvakantie in de Algarve? Wij hebben vast een leuke wandelreis voor u in de Algarve in ons aanbod staan!

De Algarve is meer dan alleen maar strand en ook zeker geschikt voor een mooie wandelvakantie. Ten oosten en westen van Faro ligt het uitgestrekte, wadachtige, beschermde natuurgebied Da Ria Formosa, bestaande uit uitgestrekte lagunen met zoutpannen en voor de toeristenplaatsen liggen langgerekte (schier)eilanden met stranden. Achter dit kustgedeelte zijn veel pijnboombossen en het verdere achterland is vlak tot (licht)glooiend, met tuinbouwgronden met amandel-, sinaasappel- en vijgenbomen. Ten westen van Faro domineren aanvankelijk de glooiende, groene golfbanen met pijnbomen op geel/rode zandsteengrond. Ter hoogte van Praia da Falésia krijgt de kustlijn een totaal ander karakter, met zeer fraaie, steile en deels loodrecht uit zee oprijzende, geel/roodgekleurde rotsen. Dit beeld zet zich in westelijke richting voort, met tussen de grillige rotsformaties fraaie zandstranden. Het achterland is voornamelijk glooiend en landelijk, met akkerbouw, boom- en wijngaarden en verspreide bebouwing.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een Algarve wandelvakantie van verschillende reisorganisaties!

 
footer portugal